My Roadtrip Adventure Through Enchanting Ibiza

After two years of postponed plans due to the impact of Covid in 2022, the time had finally come: my long-awaited trip to Ibiza. This time, I opted for an adventurous approach, exploring the island through road trips. In this blog, I’ll take you on a journey through Ibiza, covering enchanting locations and breathtaking vistas.

A dream Island for fantastic travel photography!

Santa Gertrudis de Fruitera: An Idyllic Village

My first stop was the picturesque village of Santa Gertrudis de Fruitera. Surrounded by lush nature and breathtaking views, this charming village felt like a postcard come to life. The winding streets, local boutiques, and cozy cafes created an unforgettable atmosphere.

Ibiza Town: Vibrant Energy and History

Ibiza Town offered a blend of vibrant energy and rich history. From the charming alleys of Dalt Vila to the modern vibes of the marina, this city enchanted me. Every corner revealed new surprises and vistas that I eagerly captured with my camera.

Ibiza Hippie Market Las Dalias: Art and Culture

A visit to the Ibiza Hippie Market Las Dalias was like immersing myself in the vibrant culture of the island. The colorful stalls, exotic aromas, and creative artworks allowed me to experience the unique spirit of Ibiza. I couldn’t resist taking out my camera to capture this lively scene.

The Ruins of Festival Club: Hidden Ibiza History

One of the most intriguing stops was at the ruins of Festival Club. A relic of the past, this place exuded a mix of nostalgia and mystery. Capturing the atmosphere was a challenge, but I managed to capture the essence of this forgotten piece of history.

The Ruins of Cala d’en Serra: Nature and Art Magic in Ibiza

A highlight of my journey was visiting the Ruins of Cala d’en Serra. An old, unfinished hotel ruin nestled on one of Ibiza’s most beautiful bays. Nature had reclaimed this hotel, while Ibiza’s graffiti artists adorned it with their creative touch. The contrast between abandonment and vibrant art was breathtaking.

This journey through Ibiza left me enchanted, with a collection of images that captured the island’s diversity and beauty. Travel photography doesn’t just reveal the places; it also unveils the feelings and emotions that accompany them. I hope that my photos and stories can transport you to this paradise island just as they did for me while exploring it.

—————————————

Mijn Roadtrip Avontuur door Betoverend Ibiza

Na twee jaar van uitgestelde plannen vanwege de impact van Covid in 2022, was het eindelijk zover: mijn langverwachte reis naar Ibiza. Deze keer koos ik voor een avontuurlijke aanpak en verkende ik het eiland via roadtrips. In deze blog neem ik je mee op mijn reis door Ibiza, langs betoverende locaties en adembenemende uitzichten.

Een droom eiland voor prachtige reisfotografie!

Santa Gertrudis de Fruitera: Een Idyllisch Dorpje

Mijn eerste stop was in het pittoreske dorpje Santa Gertrudis de Fruitera. Omringd door weelderige natuur en adembenemende uitzichten, was dit charmante dorpje als een ansichtkaart die tot leven kwam. De kronkelende straatjes, lokale boetiekjes en gezellige cafés creëerden een onvergetelijke sfeer.

Ibiza Stad: Levendige Energie en Historie

Ibiza stad bood een mix van bruisende energie en rijke geschiedenis. Van de charmante straatjes van Dalt Vila tot de moderne vibes van de jachthaven, deze stad wist me te betoveren. Elke hoek onthulde nieuwe verrassingen en uitzichten die ik graag vastlegde met mijn camera.

Ibiza Hippie Market Las Dalias: Kunst en Cultuur

Een bezoek aan de Ibiza Hippie Market Las Dalias was als een duik in de levendige cultuur van het eiland. De kleurrijke kraampjes, exotische geuren en creatieve kunstwerken lieten me de unieke geest van Ibiza voelen. Ik kon niet anders dan mijn camera tevoorschijn halen om deze levendige scene vast te leggen.

De Ruïne van Festival Club: Verborgen Geschiedenis

Een van de meest intrigerende stops was bij de ruïnes van de Festival Club. Een overblijfsel van het verleden, deze plaats ademde een mix van nostalgie en mysterie. Het was een uitdaging om de sfeer vast te leggen, maar het lukte me om de essentie van dit vergeten stukje geschiedenis te vangen.

The Ruins of Cala d’en Serra: Magie van de Natuur en Kunst

Een hoogtepunt van mijn reis was het bezoek aan de Ruins of Cala d’en Serra. Een oude, onvoltooide hotelruïne gelegen aan een van de mooiste baaien van Ibiza. De natuur had dit hotel teruggenomen, terwijl graffitiartiesten van Ibiza het met hun creatieve touch hadden versierd. Het contrast tussen verlatenheid en levendige kunst was adembenemend.

Deze reis door Ibiza liet me betoverd achter, met een verzameling beelden die de diversiteit en schoonheid van het eiland vastlegden. Reisfotografie onthult niet alleen de plaatsen, maar ook de gevoelens en emoties die ermee gepaard gaan. Ik hoop dat mijn foto’s en verhalen jou net zo kunnen meenemen naar dit paradijselijke eiland zoals ik was tijdens het verkennen ervan.

Ibiza Travel Photography 2022

© 2023 Diana van Neck Photography. All rights reserved.