Authentic Dutch Windmill // Friesland, The Netherlands

In 2020, I opted for a staycation in my own country. With the caravan, I camped in the province of Friesland. Why Friesland, you ask? Truth be told, I hadn’t been there much before, and I was eager to explore this beautiful province. It’s a region adorned with countless lakes, a stunning Wadden Sea area by the North Sea, perfect for leisurely walks and soaking in the natural beauty.

But it was also the charming old villages and towns that caught my eye. That’s how I found myself in the historic city of Dokkum. An enchanting ancient town with fantastic photographic spots. Such as this old windmill – quintessential Dutch culture.

Photo 1.
Captured from a frog’s-eye view, this shot gives the impression of the mill being immensely towering. Which it truly was, of course, but this perspective magnifies that feeling. The clouds fill the backdrop, seemingly drifting away. This adds an element of excitement. By converting the photo into black and white, a touch of drama is infused.

Photo 2.
This image presents the mill head-on, offering a full view of the structure. The white background and the black-and-white conversion keep the focus solely on the windmill, with no distractions. The photo evokes a sense of nostalgia that naturally complements the subject.


Love it?

Would you like to have this quintessential Dutch windmill on your wall, on a pillow, a phone case, or another cool product? You can! Take a look and click below at one of my Print on Demand shops.

Werk aan de Muur, Society6, Fy! and RedBubble

—————————————

Authentieke Friese windmolen

In 2020 ben ik op vakantie in eigen land geweest. Met de caravan op een camping in de provincie  Friesland. Waarom Friesland? Ik was daar eigenlijk nog niet vaak geweest en ik wilde deze mooie provincie wel eens ontdekken. Het is een provincie met heel veel meren, een prachtig waddengebied aan de Noordzee, heerlijk om rond te wandelen en te genieten van de natuur.

Maar ook de oude dorpen en steden waren erg tof om te zien. Zo was ik ook in de historische stad Dokkum. Een mooie oude stad met fantastische fotografische hotspots. Zoals deze oude windmolen. Nederlandse cultuur ten top.

Foto 1.
De windmolen is vanuit een kikkerperspectief gefotografeerd hier door krijg je je het gevoel dat de molen erg groot is. Wat ook zo was natuurlijk, maar het gevoel word zo vergroot. De wolken vullen de achtergrond en lijken zo weg te drijven. Hierdoor word het een spannend geheel. En door de foto ook nog in zwart-wit om te zetten krijgt het een dramatisch sfeertje.

Foto 2.
Op deze foto is de molen recht van voren genomen, waardoor je meer molen ziet. Door de witte achtergrond en de zwart-wit omzetting draait deze hele foto om de windmolen en wordt je nergens anders door afgeleid. De foto heeft een nostalgisch gevoel dat past natuurlijk goed bij het onderwerp.


Love it?

Wil je deze typische Nederlandse windmolen aan je muur, op een kussen, telefoonhoesje of op een ander gaaf product? Dat kan! Kijk en klik hier onder bij één van mijn Print on Demand shops.

Werk aan de Muur, Society6, Fy! en RedBubble


Photo 1.

Dutch Authentic Windmill with Cloudy Sky
©DianaVanNeck

Photo 2.

Dutch Windmill on White Background
©DianaVanNeck